Társaságunk, a 100%-ban görög tulajdonú, 1991-ben alakult Engelan-Hellas Kft. Több mint 30 éve meghatározó szereplője a magyar élelmiszer szektornak. Az elsősorban, de nem kizárólag Görögországból importált termékeink jelen vannak az áruházláncok polcain és kiterjedt gasztro-nagykereskedelmi partnerkapcsolatainknak köszönhetően a HORECA szektorban is jelentős a szerepünk, élelmiszer nagykereskedéseknek értékesítünk.

Talán egyedülálló a működésünkben, hogy a konzerv termékek mellett friss áru importtal (gyümölcs) is foglalkozunk. Ismert és elismert partnerei vagyunk számos kiskereskedelmi hálózatnak, többek között a Spar-nak, Tesconak és az Auchannak is. Biztos alapokon nyugvó beszállítói hátterünk van, partnereinkkel hosszú évek óta működő, jó kapcsolatunk a garancia a minőségre és a szállítási határidők pontos betartására. Büszkén mondhatjuk, hogy Társaságunk folyamatosan fejlődik, portfóliónk igazodik a piaci igényekhez, és ezt a tendenciát nem törte meg sem válság sem a pandémia .

A piaci viszonyokhoz és a vevői igényekhez igyekszünk rugalmasan alkalmazkodni mind a kínálatunk folyamatos fejlesztésével, mind vevőink saját márkás termékigényének megvalósításával. Köszönhetően a sokéves szakmai tapasztalatunknak és a kapcsolatrendszerünknek a görög gyárakkal, termékfejlesztésben is nagy tapasztalattal bírunk.

A folyamatosan megújított IFS tanúsítványunk igazolja, hogy tevékenységünk maradéktalanul megfelel a környezetvédelmi és élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

Raktárunk

Raktártevékenységünket a CATONE Kft-vel együttműködve végezzük a Budaörsi ipari zónában, logisztikai szempontból az M0, M6, M1, M7 autópályák találkozásánál.

A saját fejlesztésű informatikai rendszerünk az árukészleteket a betárolástól a kitárolásig nyilvántartja, a tárolásra és a nyomon követésre vonatkozó szabályok maradéktalan betartásával.